Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä9.3.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen suomalaisparina ajamaan Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan voitosta

Huhtikuussa Malesian Sepangin kilparadalta alkavassa, suurta suosiota nauttivassa ja erittäin arvostetussa Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjassa nähdään kokonaan suomalainen autokunta kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka, 19, ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 45, hakevat sarjan mestaruutta täysin uudella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO kilpa-autolla.


Urallaan niin kartingin Pohjois-Euroopan mestaruuden kuin mitalisijat niin Formula Renault 1.6 Nordic ja Formula STCC Nordic sarjoissa saavuttanut, Autourheilun Kansallisen Keskusliiton valmennusryhmään kuuluva Juuso Puhakka sekä myöskin pitkällä urallaan mm. kaksi rata-autoilun Suomenmestaruutta, Espanjan GT-mestaruuden ja mitalisijoitukset niin Lamborghini Super Trofeo Euroopan ja Aasian sarjoissa pokannut Mikko Eskelinen haastavat kanssakilpailijat saksalaisen Leipert Motorsportin täysin tehdasuudella autolla.

Kuuteen kilpailuviikonloppuun ja niissä ajettavien 12 osakilpailun sekä erikseen Rooman Vallelungan radalla ajettavan kahden MM-osakilpailuun kaksikko lähtee luottavaisin mielin. Puhakan tie Eskelisen tiimikaveriksi alkoi jo puoli vuotta sitten Espanjassa ajetuissa kaksipäiväisissä testeissä, jossa nuorukainen erinomaisella vauhdillaan vakuutti päättäjät. Myös Eskelinen on haltioissaan uudesta tiimikaveristaan sekä ennen kaikkea siitä, että ensimmäistä kertaa koko Lamborghini Super Trofeo ratasarjan historiassa radalla nähdään sinivalkoinen autokunta.

- Historia on näyttänyt, että Lamborghini Super Trofeo on erinomainen ponnahduslauta kuljettajille kohti GT3-autojen ammattilaisluokkaa, jossa minunkin pitkän tähtäimen tavoiteeni on. Viimeiset kolme kilpailukautta olen ajanut ns. pikkuformuloilla, joten nyt on aika ottaa askel ylöspäin ja siirtyä haastaville ns. F1-radoille GT-autojen pariin. Näin ollen Lamborghini Super Trofeo sopii täydellisesti suunnitelmiini ja vielä kun pääsen hallitsevan Aasian mestaruussarjan hopeamitalisti Mikko Eskelisen tiimikaverina kilpailemaan hänen entuudestaan tuntemilla radoilla niin odotukset ovat korkealla, Puhakka kertoo.

- Olen neljä viimeistä kilpailukautta ajanut niin Lamborghini Super Trofeo Euroopan kuin Aasian mestaruussarjoissa ja niissä 28 palkintokorokesijoituksen lisäksi saavuttanut EM-hopean ja MM-pronssin sekä Aasian sarjan hopeamitalin. Näin ollen nyt käynnistyvän kilpailukauden tavoitteeni ei voi olla mitään muuta kuin mestaruus ja uskon sen olevan Juuso Puhakan kanssa täysin tavoiteltavissa. Aikaisemmin testeissä Juuso on erinomaisesti näyttänyt taitojaan ja kun niin minulla kuin tiimillämme Leipert Motorsportilta löytyy usean vuoden verran kokemusta myös kaikissa edessä olevilta Aasian kilparadoilta niin lähtökohdat pitkälle kilpailukaudelle ovat ehkäpä koko yli 10-vuotisen moottoriurheilu-urani parhaimmat, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo ratasarjoja ajetaan niin Aasiassa, Euroopassa, Amerikassa kuin Lähi-idässä. Aasian mestarussarjassa ajetaan niin Malesiassa, Thaimaassa, Japanissa ja Kiinassa kuin Italiassa, jossa marraskuussa kilpailukausi huipentuu ns. MM-kilpailuihin. Jokaisessa kilpailuviikonlopussa ajetaan kaksi 50 minuutin mittaista lähtöä, joita on edeltänyt kahdet vapaat harjoitukset ja aika-ajot. Mestaruuspisteitä kuljettajat keräävät luokittain, joihin heidät on kategorioitu autokunnittain joko PRO-, PRO-AM tai AM-luokkiin. Samaisen kilpailuviikonlopun aikana radoilla ajetaan myös mm. Blancpain GT Aasian mestaruussarjan osakilpailut.13.4.2018 - Juuso Puhakan ja Mikko Eskelisen urakka Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa alkaa - Malesian tukala helle laittaa kuljettajat koville

Nyt lauantaina ja sunnuntaina Malesian Sepangin 5,54 kilometrin mittaisella kilparadalla tehdään suomalaista moottoriurheiluhistoriaa kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka, 19 ja hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan hopeamitalisti, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 45, muodostavat tämän arvostetun kilpasarjan 10-vuotisen historian ensimmäisen suomalaistiimin ja starttaavat ajamaan PRO-AM -luokan palkintokorokesijoituksista. Samalla edessä olevat 50 minuutin mittaiset kilpailut ovat Puhakalle hänen kansainvälisen autourheilu-uransa ensimmäiset startit GT-autolla.


Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin ylläpitämällä ja täysin tehdasuudella, 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla kilpaileva kaksikko on saanut yhteistyön erinomaisesti käyntiin ja kummatkin kuljettajat ovat harjoituksissa olleet erittäin kilpailukykyisessä vauhdissa. Lauantaina Suomen aikaa aamuyöstä ajettavissa aika-ajoissa ja iltapäivällä kilpailtavassa kauden ensimmäisessä sekä sunnuntaina aikaisin aamusta ajettavassa toisessa kilpailulähdössä heidän tavoitteensa on asetettu PRO-AM -luokan kärkisijoituksille.

Viileiden suomalaiskuljettajien suurin haaste onkin vallitseva olosuhde, jossa paahtava kuumuus on laittanut fysiikan koville; Aurinko paahtaa 35 lämpöasteen voimin ja kun kuljettajat laittavat pakolliset ajoasut ajopukujensa alle niin lämpötila ohjaamossa sekä kypärän sisällä nousee ilmastoimattomassa kilpa-ajoneuvossa lähemmäksi 75 asteeseen, mikä vastaa saunan lauteilla sataprosenttista keskittymistä kilvanajoon.

- Kieltämättä olosuhteet ovat paljon kovemmat mitä osasin odottaa. Aikaisempina vuosina pikkuformuloita ajaessani totuin ilmavirran tuomaan viileyteen mutta nyt ns. koppiautoilla ajettaessa auton sisällä oleva kuuma ilma ei vaihdu ja se entisestään aiheuttaa haastetta. Siitä huolimatta yhteistyö niin tiimikaverini Mikko Eskelisen kuin saksalaisen Leipert Motorsportin sekä tietysti uuden Lamborghini Huracan EVO auton kanssa on sujunut moitteetta; Mikon neljän ja tiimin kuuden vuoden kokemus on monessa asiassa helpottanut ja sen myötä olen harjoituksissa päässyt tavoitteeni mukaiseen vauhtiin. Tottakai vasta huomenna aika-ajoissa nähdään todellinen nopeutemme, mutta tähän saakka kaikki ovat menneet odotusten mukaisesti, Puhakka kertoo.

Neljättä peräkkäistä kilpailukautta Lamborghini Super Trofeo sarjassa ajava ja sen yhden Euroopan mestaruussarjan hopeamitalin, Aasian mestaruussarjan hopeamitalin sekä MM-kilpailujen pronssimitalin urallaan saavuttanut Eskelinen povaa tiukkaa taistelua palkintokorokesijoituksista.

- Saamme vastaan mm. hallitsevan PRO-luokan sarjamestarin, malesialaisen Afiq Yazidin sekä monta muuta edellisvuodelta tuttua kovaa kilpakumppania ja tiedämme, että virheisiin ei ole varaa tai auttamatta välittömästi jäämme tavoitteistamme. Olen kuitenkin erittäin optimistinen, koska tallitoverini Juuso Puhakka on jo nyt erinomaisesti näyttänyt osaamistaan ja minäkin olen harjoituksissa päässyt tavoitteisiini. Toivotaan, että tiimissämme vallitseva olotila ja tulostaso säilyy niin aika-ajoihin kuin erityisesti kummankin kilpailun maalilipuille saakka, Eskelinen kertoo.

Malesian avausosakilpailun ensimmäinen osakilpailu ajetaan lauantaina Suomen aikaa klo 12:15. Sunnuntain kilpailu käynistyy sunnuntaina klo 5:20. Kummatkin osakilpailut näkyvät ns. Live-Stream lähetyksinä internetin välityksellä ja niitä pääsee katselemaan niin Juuso Puhakan kuin Mikko Eskelisen Facebook sivujen välityksellä osoitteista: https://www.facebook.com/JuusoPuhakkaOfficial ja https://www.facebook.com/gtmikko.

14.4.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen sensaatiomaisesti eturiviin Malesiassa - Kilpailuista tulossa huikeat jännitysnäytelmät

Malesian Sepangin radalla ajettavan Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avausosakilpailuviikonlopun aika-ajoissa suomalaiskuljettajat erinomaisesti näyttivät osaamistaan ja näin sarjan historian ensimmäinen kokonaan sinivalkoinen autokunta starttaa huomiseen sunnuntain osakilpailuun eturivistä.


Aika-ajojen ensimmäisessä osiossa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen nappasi PRO-AM luokan kolmannen lähtöruudun ja toisessa kirkkonummelainen Juuso Puhakka teki vahvan debyytin ja kiersi Formula-1 kilpailuista tutun 5,54 kilometrin mittaisen kilparadan vain 0,023 sekuntia australialaista tallitoveria Ben Gersekowskia hitaammin. Puhakan jäätävä suoritus palkittiin hänen uransa ensimmäisellä PRO-AM luokan paalupaikalla.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kovasta tasosta kertoo se, että viisi nopeinta mahtui 0,4 sekunnin sisälle toisistaan. Suomalaiskaksikko ajaa sarjan PRO-AM luokan pisteistä ja heillä on erinomaiset mahdollisuudet olla palkintokorokkeella nyt viikonloppuna ajettavissa kummassakin 50 minuutin mittaisissa kilpailussa.

- Kaikkeni annoin ja se riitti eturiviin, joka oli tavoitteideni mukainen tulos. Lisäksi kun Mikko ajoi tämän päivän kilpailuun luokkamme kolmannen lähtöruuduun niin tavoitteidemme mukaisessa vauhdissa olemme. Työtä on silti paljon edessä ja nyt rentouden kautta haetaan keskittymistä pitkän kilpailukauden ensimmäisiin osakilpailuihin, joissa meidän minimitavoite on palkintokorokesijoitus, Puhakka kertoo.

- Niin harjoituksissa kuin nyt aika-ajoissa olemme kokoajan pystyneet parantamaan suoritustasoamme ja sen myötä minäkin ajoin tähänastisen viikonlopun parhaimman kierrosajan, joka riitti PRO-AM luokan kolmanteen sijaan. Tyytyväinen olen kun jäin Juuson kellottamasta ajasta vain 1,6 sekuntia ja se kertoo siitä, että tulemme kilpailuissa varmasti olemaan erittäin kilpailukykyinen autokunta kun ajatellaan niin palkintokorokesijoituksia tai jopa PRO-AM luokan voittotaistelua, Eskelinen jatkaa.

Lauantain osakilpailu käynnistyy Suomen aikaa klo 12:15 ja sunnuntain kilpailu klo 5:20. LIVE-lähetys ajettavista kilpailuista on nähtävissä Lamborghini Squadra Corsen Facebook sivuilla osoitteessa: https://www.facebook.com/LamborghiniSquadraCorse.

Lauantain osakilpailun aika-ajojen tulos:
1. Artur Janoz (POL) & Andrea Amici (ITA), 2.03,417 (PRO)
2. James Pull (GBR) & Jack Bartholomew (GBR), +0,439sek (PRO)
3. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda (IND), +0,493sek (PRO)
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +0,722sek (PRO-AM)
5. Richard Muscat & Ben Gersekowski (AUS), +0,892sek (PRO)
---
8. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), +2,239sek (PRO-AM)

Sunnuntain osakilpailun aika-ajonen tulos: Top-5:
1. Ben Gersekowski (AUS) & Richard Muscat (AUS), 2:04.001 (PRO)
2. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +0,023sek (PRO-AM)
3. Jack Bartholomew (UK) & James Pull (UK), +0,311sek (PRO)
4. Cedric Sbirrazzuoli (MCO) & Prakaban Kumar (MAS), +0,327sek (PRO-AM)
5. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (POL), +0,385sek (PRO)

14.4.2018 - Juuso Puhakka vakuuttavasti palkintokorokkeelle uransa ensimmäisessä Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kilpailussa - Eskeliselle hulppea 28 saman sarjan palkintosija

Kymmenettä vuotta juhlistava kansainvälinen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja alkoi suomalaisittain tavoitteiden mukaisessa tahdissa kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka, 19, ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 45, ajoivat kilpailukauden ensimmäisen palkintokorkesijoituksen Malesian Sepangin radalla ajetussa sen ensimmäisessä osakilpailussa. Trooppisen kuumassa ja kosteassa olosuhteessa ajetussa 50 minuutin mittaisessa kilpailussa kaksikko piti PRO-AM -luokan kolmanneksi nopeinta vauhtia ja jäi luokkavoittoon ajaneista kanssakilpailijoista lopulta vain 15 sekuntia. Yleiskilpailussa he saapuivat maaliin kuudenneksi nopeimpina ja PRO-AM -luokan hopeasija jäi karvaasti 11 sekunnin päähän.


Eskelinen starttasi kilpailuun sen kahdeksannesta lähtöruudusta jota hän ansiokkaasti puolusti noin 22 minuutin verran. Omalla ajovuorollaan sarjadebytantti Juuso Puhakka onnistui ohittamaan kaksi kanssakilpailijaa kunnes aika loppui ja heidän oli tyydyttävä yleiskilpailun kuudenteen ja PRO-AM luokan kolmanteen sijaan. Puhakka ajoi ilmiömäisellä suoritustasolla ja oli yksi koko kilpailun nopeimpia kuljettajia. Sen sijaan Eskelinen otti kahden ensimmäisen sijan häviöt suoraselkäisesti omaan piikkiinsä eikä hänen jo järjestyksessään 28. Lamborghini Super Trofeo palkintokoroke maistunut juhlalliselle.

- Täällä Malesian Sepangin radalla kahdeksas lähtöruutu tarkoittaa aina sitä, että kahdessa ensimmäisessä tiukassa mutkassa autoletka käytännössä pysähtyy ja kärki pääsee heti karkumatkalle. Näin kävi nytkin ja minä olin se kuka siitä eniten kärsi kun jouduin kiertelemään radan reunoja pitkin välttääkseni kolaroinnit. Siitä kun vauhtiin vihdoin pääsin niin kärki oli karannut maisemaan. Täysin siis omaan piikkiini menee tämä kilpailu, koska mikäli olisin saanut pidettyä eron inhimillisenä, olisi Juusolla ollut mahdollisuuksia haastaa ja jopa ohittaa luokkamme kaksi kovinta autokuntaa, Eskelinen kertoo.

- 22 minuutin jälkeen teimme kuljettajan vaihdon ja pääsin ajamaan noin 26 minuutin verran, jossa passailin niin kierroksella ohiteltavia kuin kaksi kanssakilpailijaa. Pääsin heti hyvään rytmiin ja järjestelmällisesti kellotin kärkiaikoja. Kuitenkin vaikka matka tällä kertaa loppui kesken, oli urani ensimmäinen palkintokorokesijoitus urani ensimmäisessä kansainvälisessä GT-autojen kilpailussa tavoitteidemme mukainen tulos. Sunnuntaina startataan eturivistä eli kakkosruudusta ja siihen kilpailuun nostamme tavoitetta vähintään yhdellä pykälällä ylöspäin, Puhakka jatkaa.

Eskelinen näkee Puhakassa valtavasti potentiaalia

- Nyt alkanut kilpailukausi on minun autourheilu-urani 11. ja siinä ajassa olen ehtinyt näkemään monenmoista kuljettajaa tai sellaiseksi haluavaa. Näiden vuosien tuomalla kokemuksella pystyn jo nyt sanomaan, että Juusossa on valtavasti potentiaalia nousta Lamborghini Super Trofeo kilpasarjan yhdeksi kärkikuljettajaksi ja sitä kautta edetä urallaan. Kun ajatellaan, että kyseessä on nuorukaisen ensimmäinen kilpailu ja hän heti ajelee kilpailussa Lamborghinin tehdaskuljettajien vauhtia niin silloin kyseessä on ehdottomasti poikkeuksellinen lahjakkuus. Näin odotankin paljon sunnuntaina aamupäivällä ajettavalta Malesian osakilpailuviikonlopun toiselta kilpailulta, jonka Juuso pääsee kakkosruudusta aloittamaan ja tuo auton minulle kun kilpailusta on ajamatta noin 23 minuuttia. Minun roolinani tulee olemaan Juuson ajaman sijan puolustaminen maalilipulle saakka, Eskelinen pohdiskelee.

Kilpailun suvereeniseen voittoon ajoi Lamborghinin italialainen tehdaskuljettaja Andrea Amici yhdessä puolalaisen tallitoveri Artur Janozin kanssa. Puhakan ja Eskelisen australialaiset tallitoverit, Richard Muscat ja Ben Gersekowski joutuivat teknisen vian takia keskeyttämään kilpailun kun sitä oli ajettu vain viisi kierrosta. Keskeytyshetkellä kaksikko oli yleiskilpailun kakkossijalla.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan toinen osakilpailu ajetaan sunnuntai-aamuna Suomen aikaa klo 5:20. Se on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksenä Lamborghini Squadra Corsen Facebook sivuilla osoitteessa: https://www.facebook.com/LamborghiniSquadraCorse.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 1/12 osakilpailu, Sepang Malesia
1. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (POL), 24 kierrosta (PRO 1.)
2. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda, +29,626sek (PRO 2.)
3. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +33,027sek (PRO-AM 1.)
4. Jack Bartholomew (UK) & James Pull (UK), +34,523sek (PRO 3.)
5. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +37,57sek (PRO-AM 2.)
6. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +48,410sek (PRO-AM 3.)

15.4.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle ansaittu hopeasija Lamborghini Super Trofeo ratasarjan Malesian toisesta osakilpailusta - Voitto jäi vain reilun kahden sekunnin päähän!

Ensimmäistä kilpailukauttaan GT-autojen kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa viettävä kirkkonummelainen Juuso Puhakka, 19, teki vahvan debyytin samaista sarjaa jo viidettä vuotta ajavan jyväskyläläisen Mikko Eskelisen, 45, kanssa kun kaksikko nappasi palkintokorokesijoitukset kummastakin Malesian Sepangin radalla ajetusta 50 minuutin mittaisesta kilpailusta. Lauantaina kaksikko juhlisti pronssisijaa ja tänään, huikean taistelun jälkeen, heidät palkittiin PRO-AM luokan hopeisilla palkinnoilla. Yleiskilpailussa sarjan ainoat suomalaiset olivat neljänneksi nopeimpia.


Kilpailu sai dramaattisen alun kun paalupaikalla ollut suomalaisten australialaiset tallitoverit joutuivat teknisen vian seurauksena keskeyttämään kilpailun ennen kuin se ehti edes alkaa. Vika auton polttoainejärjestelmässä pakotti heidät lähtöruudusta sivuun ja näin kakkosruudusta startannut Puhakka olikin yllättäen paalupaikalla. Lähtöhässäkässä Juuso valitsi hieman väärän ajolinjan ja putosi Lamborghinin tehdastiimin tuella ajavien autojen jälkeen kolmanneksi, jonka sijan hän piti aina kuljettajan vaihtoon saakka.

Omalla ajovuorollaan Eskelinen onnistui puolustamaan Juuson ajamaa PRO-AM luokan kärkisijaa aina viimeisille kierroksille saakka, mutta joutui lopulta antautumaan japanilaisen Takeshi Matsumoton ja Toshiyuki Ochiain autokunnalle, jotka lopulta saapuivat maalilipulle vain 2,725 sekuntia luokkavoittajia perässä. Puhakka ja Eskelinen onnistuivat lähes puolittamaan lauantaisen kilpailun aikahukan ja se palkittiin sarjan toiseksi korkeimmilla mestaruuspisteillä.

Kun ajamatta on vielä kymmenen osakilpailua, on kaksikko saratilanteessa kolmantena, vain kaksi pistettä hopeasijasta ja viisi pistettä sarjajohdossa ajavia perässä. Puhakka ja Eskelinen paransivat vauhtiaan aina kilpailuviikon ensimmäisistä harjoituksista maalilipulle saakka ja näyttivät siten olevansa kilpailukykyinen autokunta myös tulevissa osakilpailuissa.

- En osannut odottaa, että pääsisin urani toisessa Lamborghini Super Trofeo kilpailussa starttaamaan paalupaikalta ja siksi laitan epäonnistuneen lähdön kokemattomuuden piikkiin. Silti vaikka tipahdin kolmanneksi niin pysyin hyvin kahden Lamborghinin tehdastiimin autojen vaudhissa mukana ja sain myös ajettua koko kilpailun toiseksi nopeimman kierrosajan. Tyytyväinen olen erityisesti niin omaan suoritustasooni kuin siihen, että tiimikaverini Mikko Eskelinen ajoi myös tasaisen vahvoja kierrosaikoja, Puhakka kertoo.

- Juuso toi auton minulle PRO-AM luokan kärkisijalla, jonka puolustamisessa sain kunnolla tehdä töitä aina viimeisille kierroksille saakka. Kuitenkin vain kahta kierrosta ennen maalilippua japanilainen Takeshi Matsumoto hyökkäsi ja käytännössä väkisin syöksyi minusta ohitse. Vaikka tällä kertaa saimme hopeaa niin silti toinen PRO-AM luokan palkintokoroke ja toiseksi korkeimmat mestaruuspisteet olivat erittäin tervetulleita. Erityisen iloinen olen siitä, että aikaero kärkeen oli tänään 20 sekuntia pienempi kuin eilen eli yön aikana syöty käärmekeitto oli tehnyt tehtävänsä. Tästä on hyvä jatkaa kun sarja kuukauden päästä jatkuu Thaimaan helteessä, Eskelinen jatkaa.

Yleiskilpailun voittoon ajoi eiliseen tapaan Lamborghinin italialainen tehdaskuljettaja Andrea Amici yhdessä puolalaisen Artur Janozin kanssa. Koska eilen he olivat myös koko kilpailun nopein niin he johtavat PRO-luokan mestaruussarjaa täysien mestaruuspisteiden turvin.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2/12 osakilpailu su 15.4.2018, Sepang Malesia
1. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (POL), 23 kierrosta (PRO 1.)
2. Jack Bartholomew (UK) & James Pull (UK), +7,210sek (PRO 2.)
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +25,879sek (PRO-AM 1.)
4. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +28,605sek (PRO-AM 2.)
5. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda, +37,877sek (PRO 3.)
6. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +38,333sek (PRO-AM 3.)

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 1/12 osakilpailu la 14.4.2018, Sepang Malesia
1. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (POL), 24 kierrosta (PRO 1.)
2. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda, +29,626sek (PRO 2.)
3. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +33,027sek (PRO-AM 1.)
4. Jack Bartholomew (UK) & James Pull (UK), +34,523sek (PRO 3.)
5. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +37,57sek (PRO-AM 2.)
6. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +48,410sek (PRO-AM 3.)

Epävirallinen sarjatilanne 2/12 osakilpailua, PRO-AM -luokka, top-4:
1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 28 pistettä
2. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), 25 pistettä
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 23 pistettä
4. Prabakaran Kumar (MAS) & Cedric Sbirrazzuoli, 16 pistettä
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi