Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

23.9.2018 - Suomalaiskuljettajille kaksi palkintokolähtöroketta Shanghain F1-radalta - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen jaetussa sarjajohdossa Italian finaaliviikonloppuun

Kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen saalistivat kaksi arvokasta palkintokorokesijoitusta Kiinan Shanghaissa ajetussa kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden viidennessä osakilpailuviikonlopussa. Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla ajanut kaksikko nappasi lauantain osakilpailusta PRO-AM luokkavoiton ja sunnuntain osakilpailusta PRO-AM luokan palkintokorokkeen alimman sijan eli runsaan pistepotin. Kuitenkin pitkän kilpailukauden kymmennennen osakilpailun voittokamppailu kariutui varaslähtöön ja sitä seuranneeseen varikon läpiajorangaistukseen.


Shanghain lauantain 50 minuutin mittaisessa kilpailussa sarjan ainoat suomalaiskuljettajat tekivät täydellistä työtä ja suvereeniseen tapaan saavuttivat täydet mestaruuspisteet. Lisäksi Juuso Puhakan huikean aika-ajokierroksen myötä sunnuntain kilpailuun he starttasivat yleiskilpailun kakkosruudusta eli eturivistä, jossa kuitenkin hallitseva PRO-luokan sarjamestari, malesialainen Afiq Yazid koulutti nuorta ja erittäin nopeaa Puhakkaa sillä seurauksella, että hänen kikkailu ennen vihreiden valojen vaihtumista johti suomalaiskuljettajan vääränaikaiseen johtoasemaan eli sääntöjen vastaiseen tekoon.

Vaikka ajovuorojensa aikana kummatkin suomalaiskuljettajat tekivät muuten virheettömät suoritukset, tuomariston antaman rangaistuksen seurauksena he tippuivat kolmanneksi ja jäivät kakkossijasta juurikin tuon rangaistuksen aiheuttaman aikahukan verran. Siltikin kummatkin kuljettajat, mukaan lukien tallipäälikkö Ingo Leipert pitivät viikonloppua erittäin onnistuneena, koska lauantain voiton myötä härmäläiset saalistivat kaksi mestaruuspistettä enemmän kuin mestaruustaistelun kannalta pahimmat kanssakilpailijat ja siten marraskuun puolivälissä Italian Vallelungan radalla ajettaviin kahteen viimeiseen osakilpailuun lähdetään tasapistein.

- Ansaitsemani eturivin paikka suli täysin käsiin kun vain hetkeä ennen vihreiden valojen vaihtumista paalupaikkamies jarrutti autollaan sen verran, että minä en ehtinyt reagoimaan ja ohitin hänet ennen lähtöviivaa jonka myötä sain rangaistuksen. Tovin ajelin kilpailua johtaneena kuljettajana kunnes tulin suorittamaan tuon saamani rangaistuksen jonka myötä tipahdimme yleiskilpailun seitsemännelle ja PRO-AM luokan kolmannelle sijalle. Tärkeintä oli se, että sain henkisesti nollattua virheeni ja pystyin ajamaan kilpailun nopeimpia kierrosaikoja koko ajovuoroni ajan. Tästäkin opitaan, Puhakka kertoo.

- Kun kilpailusta oli ajettu noin puolet niin Juuso toi auton minulle ja vaikka kaikkeni tein niin en pystynyt mestaruustaistelun kannalta pahimpia kanssakilpailijoita saavuttamaan. Muutenkin PRO-AM luokan voittanut japanilaisautokunta ajoi yleiskilpailun kolmannelle sijalle eli heille tänään tuskin olisimme pystyneet vastaamaan, mutta kakkossija olisi ehkä ollut saavutettavissa. Vaikka palkintokorokesijoitus on tavoitteidemme mukainen tulos, maistuu se silti vähän karvaalta kun ajatellaan, että olemme nyt tasapisteissä pahimpien kanssakilpailijoidemme kanssa. Sen myötä reilun kuukauden päästä Italiassa tullaan aivan varmasti näkemään huikea taistelu mestaruustittelistä, Eskelinen jatkaa.

Leipert Motorsport tiimin toinen australialainen autokunta kävi huikean taistelun yleiskilpailun palkintokorokesijoituksesta, mutta joutui kilpailun loppumetreillä antautumaan PRO-AM luokan voittaneelle japanilaisten Takeshi Matsumoton ja Toshiyuki Ochiain autokunnille. Neljäs sija oli silti heille arvokas, koska heidän autokunnan Ben Gerskowski ajaa Italian finaaliviikonloppuna hopeisesta sijasta. Kilpailukausi huipentuu marraskuun puolivälissä Italian Rooman läheisyydessä olevalla Vallelungan radalla, jossa Aasian, Euroopan ja Amerikan sarjojen finaalilähtöjen lisäksi ajetaan myös Lamborghini Super Trofeo ratasarjan maailmanmestaruudesta.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Shanghai 2018, lauantain osakilpailu, 22.9.2018: PRO-AM luokka, Top-3
1. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 23 kierrosta
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +8,310sek
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +18,362sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Shanghai 2018, sunnuntain osakilpailu, 23.9.2018: PRO-AM luokka, Top-3
1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 23 kierrosta
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +12,277sek
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +39,515sek

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne: 10/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka: Top-5:
1. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), 120 pistettä
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), 120 pistettä
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 96 pistettä
4. Prabakaran Kumar (MAS), 80 pistettä
5. Max Wiser (ITA), 50 pistettä


22.9.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen voittoon Shanghaissa - Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja siirtyi suomalaiskomentoon

Kymmennettä vuotta ajettavan kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden yhdeksäs osakilpailu päättyi suomalaisjuhliin kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ajoivat täydellisen suorituksen ja nousivat kolmannelta sijalta PRO-AM luokan voittoon. Yleiskilpailussa he olivat neljänneksi nopeimpia, vain reilu viisi sekuntia yleiskilpailussa kakkossijan napanneita australialaisia tiimikavereitaan Ben Gersekowskia ja Richard Muscatia. Voiton myötä Puhakka ja Eskelinen nousivat PRO-AM luokan sarjajohtoon kun ajamatta on vielä kolme osakilpailua.


Shanghain F1-radalla ajetuun 50 minuutin mittaiseen kilpailuun Eskelinen starttasi yleiskilpailun seitsemännestä lähtöruudusta ja erinomaisen lähdön saatuaan pääsi haastamaan kanssakilpailijoitaan. Koko 22 minuutin ajovuoronsa aikana Mikko sai ajaa täysin omaa suoritustaan ja pystyi pitämään eron kärkikuljettajiin sellaisena, että kilpailun toisella osuudella tallitoveri Juuso Puhakka pääsi nopeasti nousemaan kanssakilpailijoiden imuun ja vakuuttavasti ohitse. Puhakka oli radalla täysin omaa luokkaansa ja suvereenisesti ohitteli kanssakilpailijoitaan siten, että PRO-AM luokan ykkössijan lisäksi Juuso ajoi jopa Lamborghinin tehdaskuljettajan eron kiinni - ja lopulta myös vastustamattomasti ohitse.

Teknisesti täysin murheettoman ja ajosuorituksellisesti täydellisesti sujuneen kilpailun palkintokorokkeella oli riemu ylimillään, koska voiton ja sarjajohdon lisäksi saksalaisen Leipert Motorsport tiimin toinen autokunta teki koko kilpailukauden parhaimman suorituksen ja yleiskilpailun hopeisen palkintokorokesijoituksen myötä tiimipäällikkö Ingo Leipert oli yhtä hymyä.

- Aika-ajoissa PRO-AM luokan kolmas ja yleiskilpailun seitsemäs sija takasi hyvät lähtökohdat. Lisäksi kun sain erinomaisen startin ja pystyin hyvin vastaamaan kärkikuljettajien vauhtiin niin olen valtavan tyytyväinen omaan suorittamiseeni. Koutsini Jani Kekoni on koko kilpailukauden ajan vaatinut minulta lisää kyytiä ja tänään palkintokorokejuhlallisuuksien jälkeen hän oli hiljaista miestä, joten varmaankin tein asiat oikein. Voitto ja sarjajohto on juurikin sitä mitä me tältä kilpailulta lähdettiin hakemaan eli tavoitteet täytettiin, Eskelinen kertoo.

- Mikko pystyi ajovuorollaan minimalisoimaan eron kanssakilpailijoihini ja kun hän auton minulle toin niin olihan se suuri nautinto ajella ohitse ensiksi PRO-AM -luokan pahimmista kanssakilpailijoista ja sitten vielä bonuksena pääsin haastamaan Lamborghinin tehdaskuljettajia, joista viimeisellä kierroksella sipaisin ohitse. Tosin insinöörini ei oikein asiasta tykännyt, koska ohittamani kuljettaja ajaa PRO-luokan pisteistä ja siten sillä suorituksella ei ollut mitään merkitystä meidän mestaruuspisteiden kannalta. Mutta olihan se hauskaa kiusata sarjaa vuosia hallinneita tähtikuljettajia ja sipaista toisesta sellaisesta ohitse, nuori ja ajotaidoiltaan äärettömän lahjakas Juuso Puhakka jatkaa.

Sunnuntaiseen toiseen Shanghain 50 minuutin mittaiseen osakilpailuun kaksikko starttaa vieläkin paremmista asetelmista kun aika-ajoissa Juuso Puhakka oli koko joukon toiseksi nopein. Näin ollen hän starttaa eturivistä ja tavoitteenaan aivan samanlainen tulos kuin tänään eli PRO-AM luokan voitto. Kilpailukauden kymmenes osakilpailu ajetaan sunnuntaina klo 6.40 Suomen aikaa.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Shanghai 2018, lauantain osakilpailu, 22.9.2018: PRO-AM luokka, Top-3
1. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 23 kierrosta
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +8,310sek
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +18,362sek


20.9.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen määrätietoisina Shanghain F1-radalle - Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruustaistelu kiihtyy

Neljän ajetun osakilpailuviikonlopun jälkeen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan ainoat suomalaiskuljettajat, kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ovat sarjatilanteessa vain kaksi mestaruuspistettä kilpailevan tiimin taiwanilaista Evan Cheniä ja hänen japanilaista tiimikaveria Akihiro Asaita perässä.


Nyt tulevana viikonloppuna saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisella Lamborhgini Huracan Super Trofeo EVO autolla kilpaileva kaksikko aikoo kääntää tilanteen toisinpäin ja siten lähteä sarjajohtajina marraskuussa Italian Vallelungan radalla ajettaviin sarjan päätösosakilpailuhin.

Sinivalkoisilla moottoriurheilijoilla valmistautuminen on mennyt suunnitelmien mukaan; Juuso Puhakka kävi jälleen voittamassa Kiinan Zhuhaissa ajetun Pan Delta Super Racing sarjan viimeisen osakilpailun ja Mikko Eskelinen on totuttautunut Shanghain kuumiin ja kosteisiin olosuhteisiin Espanjan Malagassa. Kummatkin kuljettajat puhisevat menohaluja ja tietävät, että nyt haetaan askelmerkit mestaruustitteliin.

- Kaksi mestaruuspistettä olemme sarjajohtajia perässä ja 24 pistettä kolmantena olevia edellä. Näin ollen hopeasija on erinomainen saavutus, mutta kultaankin meillä on huikeat mahdollisuudet, joten kaikkemme tullaan tekemään, että tuo tavoite täyttyy. Tiedämme, että kuummassakin 50 minuutin mittaisessa osakilpailussa puhdas ja murheeton ajo tullaan palkitsemaan repullisella mestaruuspisteitä, joten siitä lähdetään, että palkintokorokesijoitukset ovat jälleen minimitavoitteemme. En kyllä pahisi yhtään pahaksi, mikäli sieltä kaksi voittoa kävisimme nappaamassa, Eskelinen kertoo.

- Kuluvalla kilpailukaudella olemme Mikon kanssa saavuttaneet kolme voittoa, kaksi kakkossijaa ja yhden pronssisijan. Lisäksi olen kolme voittoa käynyt ajamassa Pan Delta Super Racingin sarjassa, joten prosentuaalisesti olemme erinomaisesti tavoitteitamme täyttäneet. Siltikin nöyrällä, mutta luottavaisella asenteella lähdemme töitä tekemään ja taistelemaan teknisesti erittäin haastavalla, 5,4 kilometrin mittaisella Shanghain F1-radalla, Puhakka jatkaa.
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi